A CBA is munkára fogná a nyugdíjasokat

Szövetségük szerint hamarosan egész hálózat jöhet létre

Jövő csütörtökön újabb nyugdíjas-szövetkezet alakul. A Nyugdíjasok Országos Szövetségének (NYOSZ) elnöke a Magyar Nemzetnek azt mondta, harminc tagszervezetük jelezte, hogy harminc tagszervezetük komolyan gondolkodik nyugdíjas-szövetkezet létrehozásán, vagyis egész hálózat jöhet létre a szövetség segítségével – írja a 24.hu.

Némethné Jankovics Györgyi azt mondta, már tárgyaltak a CBA üzletlánccal a nyugdíjasok kiközvetítéséről, ami egyelőre egyéni szinten történik, de hamarosan a szövetkezet keretei között valósulhat meg. Sok munkalehetőséget látnak az önkormányzati intézményekben, a szociális ellátásban és pedagógusok is jelezték, hogy szívesen dolgoznának napköziben, nyári táborban.

Bár jól jön a pluszjövedelem is nyugdíjasoknak, de a legnagyobb hajtóerő, hogy bebizonyítsák, még hasznosak a társadalomnak – mondta a NYOSZ elnöke.

Ma Magyarországon olyan alacsonyak a nyugdíjak, hogy sajnos nagyon sokaknak szükségük van kiegészítő jövedelemre.

Ezt már Meskó László, a Nyugdíjasok Pártja 50+ elnökségi tagja mondta. Ők is üdvözlik az újabb munkavállalási lehetőséget, de kritikusan figyelik a kezdeményezést, melynek sikere azon múlik, hogy a szövetkezeti formában megfelelő védelmet kapnak-e a munkavállalók, nem kerülnek-e kiszolgáltatott helyzetbe a nyugdíj mellett dolgozók.

Meskó László, a Nyugdíjasok Pártja 50+ elnökségi tagja

Meskó László jónak tartotta volna, ha csak bizonyos jövedelem, például havi 150 ezer forint fölött kötelezték volna személyi jövedelemadó (szja) fizetésére az így munkát vállalókat. Úgy látja, ha a tapasztalatok kedvezőek lesznek, tömegével jelentkeznek majd munkára a nyugdíjasok.

Forrás: 24.hu