A családok támogatása a legjobb befektetés a jövőbe

2010-hez képest jövőre 38 százalékkal többet fogunk családtámogatásra fordítani – hangzott el Dunai Mónika és Novák Katalin sajtótájékoztatóján.

 .

A Fidesz eltántoríthatatlanul a családok mellett áll – fogalmazott a Fidesz-frakció szóvivője. Dunai Mónika kifejtette, az a cél, hogy évről-évre csökkenjenek a családok terhei, és több pénz maradjon náluk, ehhez nyújt segítséget a jövő évi költségvetésről, valamint az adótörvényekről szóló törvényjavaslat.

Emlékeztetett arra, hogy a szocialisták kormányzásuk alatt hátat fordítottak a családoknak, „mindig a gyermeket nevelő családok húzták a rövidebbet”. Magyarország adórendszere a baloldal kormányzása alatt azon alapult, hogy a közteherviselés jó részét a munkavállalók, a gyermeket nevelők vitték a vállukon, az adóterhek túlnyomó többségét velük fizettették meg, miközben a külföldi bankok és az extraprofittal rendelkező ágazatok mindig megúszták – jelentette ki. Felidézte, a jelenlegi duplája volt az szja, és meg akarták adóztatni a családi pótlékot.

A további részleteket a fidesz.hu oldalon olvashatják: tovább»