A férfiak 40 év munkaviszony utáni nyugdíjba vonulási lehetőségének biztosítása a Jobbik érdekvédelem tájékoztatása

2016. november 28-án Sneider Tamás, a Jobbik és az Országgyűlés alelnöke „Vitanap előtt a férfiak 40 programról: mindenkinek jár a nyugodt időskor” címmel tartott sajtótájékoztatót. Elmondta, a kormány sem vonja kétségbe, hogy vannak olyan szakmák, ahol bizonyos kor felett lehetetlen teljesíteni, azonban mégsem lép semmit. A parlament a Jobbik kezdeményezésére tart vitát a témában. A sajtótájékoztató ide kattintva tekinthető meg, az alfahir.hu tudósítása pedig itt olvasható.

2016. november 29-én Sneider Tamás (Jobbik) „A férfiak 40 év munkaviszony utáni nyugdíjba vonulási lehetőségének biztosítása” című politikai vita során a vezérszónoki felszólalásában hangot adott annak, hogy csalódott, mert arra számított, hogy „komolyabban fogják venni ezt a napirendi pontot, komolyabban fogják venni sok százezer és millió férfiember problémáját Magyarországon”. Elmondta, hogy „De önök megmutatták, hogy mit ér önöknek a dolgozó magyar férfiaknak több milliója, megmutatták a szakszervezeti vezetők előtt jelen pillanatban, hogy mit ér a Fidesz politikája, vagy egyáltalán mit jelent, vagy jelent-e egyáltalán bármit is a férfiakkal kapcsolatban. Láthattuk, hogy semmit, és ez a legenyhébb jelző, amit mondhatok.” Ezután egy rövid történeti kitekintést követően számokkal, adatokkal, valamint külföldi példákkal támasztotta alá a kezdeményezés jogosságát és megvalósíthatóságát. A vezérszónoki felszólalás ide kattintva tekinthető meg. A jobbikos országgyűlési képviselők további felszólalásai pedig megtalálhatóak a Férfiak 40 Facebook oldalon.

2016. november 30-án Sneider Tamás, az Országgyűlés alelnöke „A kormány és a kormánypártiak arcul csapták a munkából élő férfiakat” címmel közleményt adott ki. Több százezer férfi munkavállalót hagyott cserben a Fidesz–KDNP és a kormány, mert érdemi vita helyett inkább a mellébeszélést választották. A Jobbik véleménye szerint minősíthetetlen az a teljesítmény, melyet nyújtott a kormány és a kormánypárti frakció, akik a magyar társadalom 76 százalékának véleményét dobták sutba és vették semmibe. A nemzeti néppárt továbbra is kiáll munkából élő emberek mellett, és ezentúl is elkövet mindent annak érdekében, hogy 40 év munka után mindenkit megillessen a nyugdíjba vonulás lehetősége. A közlemény teljes szövege itt olvasható.