A Jobbik munkavállalói érdekvédelem tájékoztatója a parlamenti munkáról

2017. február 4-én Ander Balázs (Jobbik) „A Jobbik kiáll a magyar állami vállalatok dolgozóinak bérkövetelése mellett” címmel közleményt adott ki. Eszerint itt az alkalom, hogy a hazai elvándorlás fő felelősei jó példával járjanak elöl bérügyben, hiszen az állam jelentős munkaadó is. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelőn keresztül több mint 170 cégben van többségi tulajdonrésze, így ezeknél a vállalatoknál a kormányzat diktálja a bérpolitikát. A Jobbik véleménye szerint az állami cégek jövője szempontjából alapvető fontosságú kérdés a szakemberhiány elmélyülésének megakadályozása. A szakképzett munkaerőt tudatos bérfelzárkóztatással meg kell tartani, ezért teljes körű politikai támogatásunkról biztosítjuk az eddig cselédbéren tartott magyar dolgozók jogos igényeit. A közlemény teljes szövege itt olvasható.

2017. január 24-én Sneider Tamás, az Országgyűlés és a Jobbik alelnöke „Az idős házaspároknak járjon az együtt töltött nyugdíjaskor!” címmel közleményt adott ki. Eszerint ha a Jobbik a választók bizalmából megbízást kap az ország vezetésére, akkor kormányzati ciklusa alatt a „nagymamanyugdíj” mellé be fogja vezetni a Férfiak 40+ néven megismert „nagypapanyugdíj” lehetőségét is. A közlemény teljes szövege itt olvasható.

2017. január 17-én Tokody Marcell Gergely, a Jobbik fővárosi képviselője „Olajat öntöttek a tűzre: sztrájk veszélye fenyeget az FKF-nél” címmel közleményt adott ki. Eszerint a Jobbik azt kéri Tarlós Istvántól, hogy avatkozzon be a sztrájk elkerülése érdekében, és tegyen meg mindent, hogy az Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt.-nél tapasztalható súlyos helyzet nyugvópontra kerüljön, a dolgozók pedig tisztességes munkáért tisztességes bért kapjanak. A közlemény teljes szövege itt olvasható.

2017. január 14-én Ander Balázs (Jobbik) „A Jobbik tiltakozik a szakszervezeteket érő támadások miatt” címmel közleményt adott ki. Eszerint a Jobbik Magyarországért Mozgalom Munkavállalói Érdekvédelmi Munkacsoportja megdöbbenve értesült róla, hogy a bértárgyalások kellős közepén azonnali hatállyal megszüntették a Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt.-nél működő szakszervezet titkárának, valamint a három szakszervezeti koordinátornak a munkaviszonyát. A Jobbik a leghatározottabban követeli, hogy azonnal állítsák le az érintett szakszervezet elleni felháborító támadást, valamint teljes szolidaritásáról biztosítja az FKF dolgozóinak jogos bérkövetelésért indított küzdelmét. A közlemény teljes szövege itt olvasható.

2017. január 5-én Vona Gábor, a Jobbik elnöke sajtótájékoztatót tartott „A Fidesz még elvi szinten sem támogatja a magyar bérek európai felzárkóztatását?” címmel. Elmondta, a Jobbik azt akarja elérni, hogy az Európai Unió leírt alapelvei között megjelenjen a bérkiegyenlítési törekvés. Hangsúlyozta, hogy az EU-csatlakozás óta eltelt 12 évben a nyugati és keleti régió közti bérszínvonal egyáltalán nem közeledett, egyes helyeken pedig még nőttek is a különbségek, míg az árszínvonal kiegyenlítődött. Hozzátette: komoly szociális igazságtalanságok és egyenlőtlenségek vannak az Unió jelenlegi működésében, és azért kell küzdeni, hogy ez megváltozzon, azaz hogy ne politikai, hanem szociális alapú közösségről beszélhessünk. A sajtótájékoztató ide kattintva tekinthető meg, az alfahir.hu tudósítása pedig itt olvasható.

Az együttgondolkodás elősegítése érdekében állok rendelkezésükre.

 

Ander Balázs

a Jobbik Munkavállalói Érdekvédelmi Munkacsoportjának vezetője