A Jobbik tiltakozik az egyenruhások jogainak megcsorbítása ellen

Tisztelt Tagjaink!

Alább Jobbik Magyarországért Mozgalom országgyűlési munkájáról olvashattok!

 

 

  1. november 24-én Volner János (Jobbik) „A Jobbik tiltakozik az egyenruhások jogainak megcsorbítása ellen” címmel tartott sajtótájékoztatót. Hangsúlyozta, a Jobbik átfogó, kiszámítható életpályamodellt és szolgálati nyugdíjrendszert tart szükségesnek az egyenruhás állomány számára. Egy országos szolgálatilakás-programról és egy kiszámítható, objektív mérőszámokon alapuló életpályamodellről beszélt a rendőrök, a katonák, a tűzoltók, a katasztrófavédelemben és a büntetés-végrehajtásban dolgozók számára. A 84 év után a kormány által tönkretett szolgálati nyugdíjrendszer kapcsán elmondta, mind a korhatár előtti ellátásban, mind a szolgálati járandóságban részesülők részére ezeket a jogokat részben vissza kell állítani és biztosítani kell a kedvezményeket. Kitért arra is, hogy az egyenruhások szakszervezeteivel egyeztetve kategorizálnák az egyes munkakörökben fennálló egészségkárosodás mértékét, s korábbi nyugdíjazással és magasabb fizetéssel honorálnák azt. A sajtótájékoztató ide kattintva tekinthető meg, az alfahir.hu tudósítása pedig itt olvasható.

    2017. november 20-án Hegedűs Lorántné (Jobbik) „Mikor dönt végre a Kormány az önkormányzati dolgozók béremeléséről?” címmel kérdezte a kormányt. Felhívta a figyelmet, hogy azon tisztviselők, akiknek illetményét az őket foglalkoztató önkormányzat nem tudta saját forrásból emelni, már több mint 9 éve nem részesülhettek valódi béremelésben. Ezen munkatársak bére jellemzően a garantált bérminimumra szorítkozik, tehát a kormányrendelet szerinti minimális juttatást kapják meg egységesen, a közszolgálati tisztviselőkről szóló törvény szerinti bértábla pedig gyakorlatilag értelmét vesztette számukra. Sürgette az önkormányzati köztisztviselők bérének mielőbbi rendezését, annak emelését az ágazati szakszervezet elvárásai szerint, összességében 50 százalékos mértékkel. A felszólalás ide kattintva tekinthető meg.


Bízom benne, hogy közös erővel tudunk tenni a magyar emberek tisztességes megélhetéséért és pozitív irányú változásokat tudunk elérni.


Az együttgondolkodás elősegítése érdekében állok rendelkezésükre.

 

Ander Balázs

a Jobbik Munkavállalói Érdekvédelmi Munkacsoportjának vezetője