A Kormányváltó erők 12 pontja a Rendvédelmi Dolgozók és Nyugdíjasokkal kapcsolatban

Tisztelt Tisztségviselők!

Értesítem a Tisztelt Tagságot, hogy múlt hét csütörtökön a többi Rendvédelmi Szakszervezet Vezetőjével egyetemben, a Kormányváltó erők konzultációra hívták az Érdekképviseletek Vezetőit. A megbeszélést Mesterházy Attila Miniszterelnök jelölt úr vezette, és az egyeztetésen részvettek a DK, valamint a koalícióban résztvevő pártok vezető politikusai, többek közt Kónya Péter volt FRDÉSZ Elnök is.

A megbeszélésen a Miniszterelnökjelölt úr ismertette az érdekegyeztetés rendszerére vonatkozó új elképzeléseit, ebben többek közt ígéretet tett az Érdekegyeztető Fórumok dinamizálására, és ígéretet tett arra, hogy az érdekegyeztető fórumokon felmerült vitás kérdések tekintetében a leendő Kormányfő minden hónapban Kormányülésen egyeztet.

Ismertették továbbá a Párt Szövetség rendvédelemre vonatkozó 12 pontját, ezt a honlapunkra feltesszük, ott lehet elolvasni. Figyelembe ajánlom a 9. pontot, amelyben kötelezettséget vállalnak arra, hogy a pénzügyőrök számára biztosítják a hivatásos szolgálattal együttjáró jogokat, és kiszámítható illetmény rendszert vezetnek be, természetesen ez a Rendvédelemben dolgozó kormánytisztviselőkre is egyaránt vonatkozik majd.

A továbbiakban a pontok között még kiemelendő, hogy új szolgálati nyugdíjrendszert vezetnek be, és visszaállítják az elvett szolgálati nyugdíjakat is.

A többsávos adózással kapcsolatban elhangzott, hogy a 400.000 Ft feletti jövedelmek esetében az új adókulcs bevezetése a tervek szerint a Közszféra munkavállalóit nem érintené. Az ő illetményüket vélhetően felbruttósítanák.

Természetesen a pártokkal tovább folyik a konzultáció, vélhetően a Kormánypárttal a következő hetekben kerül sor ilyen irányú megbeszélésre.

Közbiztonság és Honvédelem 12 pontja: »tovább

Tisztelettel:
Holecz Gábor elnök