A magáncsőd mentheti meg a hiteleseket? És mi lesz addig?

Sok magyar családot fenyeget az adósságcsapdába kerülés veszélye, van, aki a hitelét nem tudja fizetni, de olyan is akad, akinek a közüzemi tartozása duzzadt kezelhetetlen méretűre. Számukra a magáncsőd bevezetéséig jó megoldást jelenthetnek az alacsony kamatú adósságrendező hitelek. Hogyan válasszuk ki a kölcsönünket, milyen konstrukciók között érdemes keresgélnünk?

 
 


Sok magyar családot fenyeget, hogy adósságaik miatt akár mindenüket elveszíthetik, mivel a felhalmozódott tartozásaikat nem tudják kifizetni. Az ilyen eladósodást adósságspirálnak, vagy adósságcsapdának szokták hívni a szakemberek, de a kifejezés negatív felhangja ellenére van kiút az adósok számára.

Hogy kerülhetünk ilyen helyzetbe?

Az adósok egy része egész egyszerűen túl magas kamatozású kölcsönt vett fel annak idején, tipikusan ilyenek a személyi kölcsönök, de a hitelkártyákkal is könnyen késedelembe lehet esni, így a 40 százalék körüli teljes hiteldíj mutató (THM) és a havi jövedelemnél gyakran jóval nagyobb hitelkeret miatt könnyen adósságspirálba kerülhetünk.

A további részleteket a penzcentrum.hu oldalon olvashatják: tovább»