A magyar diákok jó hírt kaptak a brit kormánytól

Jogosultak minden támogatásra

Az uniós országokból, így Magyarországról érkező diákok a Brexit ellenére továbbra is jogosultak minden támogatásra, ha a 2017-18-as tanévben kezdik meg tanulmányaikat a brit egyetemeken – erősítette meg a londoni kormány – írja a HVG.

Továbbra is jelentkezhetnek a magyar és más EU-tagországból érkező diákok a londoni egyetemeken tandíjhitelre, csökkentett tandíjra és egyéb támogatásra, ha a jövő tanévben kezdik meg egyetemi tanulmányaikat Nagy-Britanniában – erősítette meg a brit kormány.

A feltételek a képzés teljes idejére érvényesek, akkor is ha közben Nagy-Britannia kilép az EU-ból.

A londoni oktatási tárca szerint ez biztonságot nyújt az egyetemeknek és főiskoláknak a jövőbeli finanszírozásukat illetően, és a leendő külföldi diákoknak is, akiknek így nem kell a feltételek megváltozásától tartaniuk a Brexit bekövetkeztekor.

Jo Johnson felsőoktatási miniszter szerint a külföldi diákok hozzájárulása kiemelten fontos a brit egyetemeknek, és ezt a kormány nem szeretné feladni.

A bejelentésről itthon először az International Education Centre (IEC) számolt be. Az intézmény külföldi egyetemek képviselete Magyarországon, amely ingyenes felsőoktatási tájékoztatást és felvételi ügyintézést nyújt külföldi intézményekbe jelentkezőknek.

Forrás: HVG