A ruhapénz felét idén is visszatartják

A Belügyminisztériumban 2012. 03. 09-én az egyenruházati utánpótlási ellátmány tárgykörben megtartott szakszervezeti konzultáción megtudtuk, hogy idén is a ruhapénz 50 %-át fogják visszatartani, de csak az egyen- illetve vegyesruhás állománynak. A polgári ruhanormába sorolt hivatásos állományúak a ,,ruhapénzt” teljes összegben készpénzben fogják megkapni, mégpedig a ruházati BM rendeletben előírt határidőig, azaz június 30-ig.

A FÜGGETLEN RENDŐR SZAKSZERVEZET F Ő T I T K Á R Á N A K 8/2012. (III. 9.) számú T Á J É K O Z T A T Ó J A a Belügyminisztériumban 2012. 03. 09-én az egyenruházati utánpótlási ellátmány tárgykörben megtartott szakszervezeti konzultációról

A Belügyminisztérium a fenti tárgykörben 2012. március 9-ére konzultációs megbeszélésre hívta össze a szakszervezeteket. Az ülésen a Belügyminisztérium részéről Dr. Tóth László úr a BM gazdasági és informatikai helyettes államtitkára, valamint Zsinka András úr a BM személyügyi főosztályvezetője vettek részt. Szakszervezetünket az ülésen Pongó Géza főtitkár képviselte.

A szakszervezeti konzultációként meghirdetett ülés végső soron egyoldalú BM tájékoztatásként zajlott le. A minisztérium képviselői mindvégig hangsúlyozták is, hogy a megbeszélés – mert beszélni beszélhettünk, mert azt lehet – nem minősül semmiféle fórumnak.

»részletek