A SZEF beolvadni nem akar, de tagja kíván maradni a Magyar Szakszervezeti Szövetségnek

Gazdaság-szakszervezetek

Budapest, 2015. február 24., kedd (MTI) – A közszféra szakszervezeteit tömörítő Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) továbbra is tagja kíván maradni a Magyar Szakszervezeti Szövetségnek (MaSZSZ), annak ellenére, hogy szombati kongresszusán a küldöttek többsége elutasította a SZEF teljes jogutódlással történő beolvadását a MaSZSZ-ba – közölte a SZEF kedden az MTI-vel.

 .

 .

 

    A SZEF az MTI érdeklődésére küldött válasza szerint a partnerszervezetektől, a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségétől (MSZOSZ) és az Autonóm Szakszervezetek Szövetségétől (ASZSZ) függ, hogy tagok maradhatnak-e.


    A SZEF arról is tájékoztatott, hogy a tagszervezetek álláspontja nem volt egységes a kérdésben, a beolvadás mellett szóló döntéshez minősített többségre lett volna szükség, végül a nem szavazatok kerültek többségbe.


    A mintegy 250 ezer tagot számláló MaSZSZ-t még 2013 decemberében alapította meg három konföderáció, az MSZOSZ, az ASZSZ és a SZEF. Akkor azt tervezték, hogy egyéves átmeneti időszak után a három szervezet teljes jogutódlással egyesül.


    Az MSZOSZ és az ASZSZ kongresszusának hétfői döntése nyomán mindkét érdekvédelmi szervezet megszűnik és teljes jogutódlással beolvad a MaSZSZ-ba, az egyesülési folyamat a MaSZSZ február 27-i kongresszusán zárul le.

gde \ gfp