A VPDSZ támogatja az aláírás gyűjtést! Legyen Munkaszüneti Nap december 24. az Ünnepek Ünnepe!

Tisztelt Tisztségviselők, Kedves Tagjaink!

 

Tájékoztatom a Tisztelt Tagságot, hogy a Munkástanácsok Elnökségi ülésén több döntés született arról, hogy munkaszüneti nap legyen  December 24.  

A Munkástanácsok és a Liga Szakszervezetek ebben az ügyben kezdeményezte a Versenyszféra Konzultációs Tanácsának összehívását annak érdekében, hogy a kormány, a Mukavállalói Érdekképviseletek, és a nagy Munkaadói Szövetségek is tárgyalják meg ezt a nemes kezdeményezést.

Ugyanakkor döntés született arról, is hogy támogatjuk a Vasas Szakszervezeti Szövetség aktivistája által kezdeményezett aláírás gyüjtést is, azért, hogy lehetőleg több oldalról támogassuk és sikerre vigyük Jézus Krisztus születésének napját, melyet Assisi Szent Ferenc az „ünnepek ünnepének”tartott.

A VPDSZ Elnöksége is arról határozott, hogy támogatja a december 24. napjának munkaszüneti nappá történő nyilvánítását, és egyben részt vesz az aláírás gyűjtési akcióban is.

A fentiek alapján szeretnénk felmérni, hogy hozzávetőlegesen hány aláírási ívet tudnánk felhasználni, ezért kérnék egy visszajelzést annak érdekében, hogy hányan vállaljátok az ezzel kapcsolatos mozgalmi munkát!

Figyelem, az aláírások a munkahelyeken nem gyűjhetők, azt házon kívül kell megoldanunk!

Remélem, hogy tagjaink, és a nem tagok is aláírásukkal hozzájárulnak ahhoz, hogy a szeretet ünnepe munkaszüneti nappá válhasson!

Tisztelettel,

Holecz Gábor elnök
Vám- és Pénzügyi Dolgozók Szakszervezete