Az ellenzék lemondatná Orbánt

Egyre átláthatatlanabb mi folyik a Quaestor cégcsoportban és körülötte. Lapinformációk szerint cég már üres, de ezt bevallani egyelőre senki sem meri. Se csőd, se felszámolási eljárásról nincs hír. Mind többen vetik vetik fel, hogy a kormány és a pénzügyi felügyelet is jócskán hozzájárult a helyzet eszkalálódásához. Az ellenzéki pártok egyeztetésbe kezdtek tisztázandó a kormányfő szerepét és felelősségét. Csütörtök délután meghozták az “ítéletet”: Orbán alkalmatlan. Közben megkezdődött a Quaestor-vezetők letartóztatása is.

Három embert előállított a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda a Quaestor-üggyel összefüggésben csütörtökön késő délután – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság. A közlemény szerint több helyszínen tartottak házkutatást a nyomozók, és a vagyon-visszaszerzési intézkedéseket is megkezdték. Az őrizetbe vett személyek között volt Tarsoly Csaba is, amit a Quaestor-vezér ügyvédje is megerősített. A Hír24 korábban írta: csütörtökön várhatók az őrizetbevételek. A jóslat beteljesült. A rendőrség a közleményen kívül elzárkózott a további tájékoztatástól.

A csütörtök egyébként is bővelkedett új információkban a Quaestor-sztori kapcsán. A kormányszóvivői tájékoztatón Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszter elismerte, amit korábban hevesen tagadott a leginkább érintett Külgazdasági és Külügyminisztérium: előre tudtak a Quaestor-csődről. Sőt. A Figyelő információi szerint Tarsoly Csaba a cégcsoport tulajdonosa és vezetője – érezve, hogy a Buda-Cash és a Hungária Értékpapír bedőlése után körülöttük is csapkodnak a villámok – március 8-án válságértekezletet tartott. Konkrétan Szijjártó Péter külügyminiszter segítségében bízva találkozót kezdeményezett vele Tarsoly és egy miniszterelnöknek szóló levelet is vitt magával.

 

 A további részleteket a nepszava.hu oldalon olvashatják: tovább»