Az elszámolás sem lesz megváltás a devizahiteleseknek

A devizahitelesek még csak most kapják kézhez az elszámolásról szóló tájékoztatókat, máris közel százan fordultak az MNB mellett működő Pénzügyi Békéltető Testülethez. A jegybank folyamatosan ellenőrzi a pénzintézeteket.

 .

Péter nem akart hinni a szemének, amikor kézhez kapta bankjától, pontosabban – mivel a hitelt már felmondták – a pénzintézet követeléskezelő cégétől az elszámolást. Lakáshitele után visszakap ugyan kétmillió forintot, ám még így is valamivel több mint tízmillióval tartozik majd egy nyolcmilliós hitel után, amelyre korábban törlesztésként befizetett közel hárommilliót, további nyolcmillió forintot pedig akkor, amikor kénytelen volt eladni otthonát, amelyre a kölcsönt felvette.

A svájcifrank-alapú hitelt Péter még 2006-ban igényelte egy debreceni lakás megvásárlásához. 2010 végéig rendben fizetett, de a frankárfolyam egyre emelkedett és mind nehezebbé vált a kölcsön törlesztése, mind több részlettel maradt el. A hitelt a bank 2013 végén felmondta és átadta azt követeléskezelő cégének. Péter tavaly közel nyolcmillió forintért eladta a lakást, amelyet a hitelből vásárolt és a vételárat az adósság törlesztésére fordította.

A további részleteket a nol.hu oldalon olvashatják: tovább»