Az LMP nem támogatja a rendvédelmi életpályamodellről szóló javaslatot

Pártok-LMP

Budapest, 2015. március 16., hétfő (MTI) – Az LMP szerint jelenlegi állapotában nem támogatható a rendvédelmi dolgozók életpályamodelljéről szóló törvényjavaslat, mert még több nyitott kérdés van – mondta sajtótájékoztatója után telefonon az MTI-nek Gerstmár Ferenc, a párt elnökségi tagja, önkormányzati és rendészeti szakszóvivője hétfőn, az előterjesztésről tartott ötpárti egyeztetésről szólva.

 .

 .

    Gerstmár Ferenc üdvözölte, hogy a belügyminiszter a törvényjavaslat miatt ötpárti egyeztetetést hívott össze. Látható, hogy a kormányzat is több jelentős problémát érzékel a területen, de sok nyitott kérdés van még – mondta. Ezek között említette a szolgálati nyugdíj kérdését. A közszolgálati nyugdíjrendszer megszüntetése miatti problémára nem tartalmaz megoldást a javaslat – jelentette ki, majd úgy fogalmazott: “bebizonyosodott, hogy a szolgálati nyugdíj eltörlése korábban keményen dolgozó, hivatásuk miatt megromlott egészségű embereket juttat méltánytalan, nehéz helyzetbe”.


     Gerstmár Ferenc kiemelte azt is, hogy szerintük a területen jelentős létszámbővítésre lenne szükség, ehhez pedig garanciák kellenének. Elmondta, hogy a belügyminiszter azzal érvelt: 2018-ig 3200 embert képeznek ki.


    Vonzóvá kell tenni a rendvédelmi pályát, és ehhez szükséges, de nem elégséges feltétele a bérek emelése – jelentette ki az LMP-s politikus.


    Szólt arról is, hogy ebben az ágazatban is ugyanolyan jogosultsággal kell rendelkezniük a szakszervezeteknek, mint a többi ágazatban.


     Gerstmár Ferenc közölte, ígéretet kaptak arra, hogy lesznek további egyeztetések a javaslatról.

bBB \ ppd