Búcsút int Magyarországnak az RTL – Luxemburgba költöznek

Az RTL-csoport az RTL Klubon kívül minden más magyarországi csatornáját, a teljes kábelportfóliót Luxemburgba költözteti – tudta meg az Index. Az átstrukturálás nem érinti a csoport reklámadó fizetési kötelezettségét. 

 


Az RTL Csoport meg is erősítette a hírt, hogy az anyacéghez, Luxemburgba költöztetik az RTL Klubon kívül az összes csatornát. A csatornák az átstrukturálás után a CLT-UFA nevű RTL-cég fennhatósága alatt működnek majd tovább. Az RTL Klubot a cég a jelenleg használt frekvenciája miatt nem költöztetheti el Magyarországról.

Az érintett csatornák:

  • Cool TV
  • Film+
  • Film+2
  • RTL+
  • Sorozat+
  • Muzsika TVAz Index értesülését az RTL Csoport meg is erősítette, laptársunknak küldött válaszukat az alábbiakban közöljük:

“Az RTL csoport magyarországi kábelcsatornáit a jövőben luxemburgi licenszek alatt kívánjuk működtetni. A cég hét engedély kiadását kérte a helyi hatóságoktól az RTL Group CLT-UFA nevű leányvállalata számára. A váltás 2015 január 1-jén következik be. Az ok: az RTL Group 2011-ben vásárolt meg hét magyar nyelvű kábelcsatornát, melyek a Muzsika TV kivételével a román médiahatóság fennhatósága alatt működtek.

A magyarországi kedvezőtlen gazdasági helyzetet átértékelve úgy döntöttünk, hogy költséghatákonyabbá tesszük a kábelportfólió működését, és Luxemburgba költöztetjük a tévéket, ahol megfelelő infrastruktúrával és stábbal rendelkezünk. A luxemburgi nagyhercegség és az RTL Group hosszú évek óta jó kapcsolatot ápol egymással, számos csatornánk (pl. holland és belga adóink) már régóta luxemburgi engedéllyel működnek. Ez a lépés tehát nem új és nem is szokatlan a páneurópai RTL Grouptól, és minden hatályos EU-törvénynek és rendelkezésnek megfelel.

Az átstrukturálás a magyarországi reklámadó megfizetését semmilyen értelemben nem befolyásolja“.