Bukott a kétharmad. Kész

Kész Zoltán, a balliberális pártok által támogatott független jelölt nyerte a veszprémi időközi választást. Hiába kampányolt nagy erőkkel a kormánypárt, hiába jelentek meg ezúttal is kamupártok, Kész 45 százalékos részvétel mellett csaknem tíz százalékot vert a fideszes jelöltre. Ezzel végérvényesen bukott a kétharmad, az április tapolcai választással pedig tovább olvadhat a kormánypártok parlamenti többsége.

 .

 

Simán – csaknem tíz százalékot verve a fideszes jelöltre – elhozta a veszprémi választókörzet parlamenti mandátumát Kész Zoltán, aki mögé a baloldal, a liberálisok és civil szervezetek is felsorakoztak. A Nemzeti Választási Iroda adatai szerint csaknem 45 százalékos részvétel mellett Kész a szavazatok 42,7 százalékát szerezte meg. Némedi Lajosra, a kormánypártok jelöltjére a választópolgárok 33,6 százaléka, Varga-Damm Andreára, a Jobbik jelöltjére 14,1 százaléka szavazott, Gerstmár Ferencet, az LMP jelöltjét 4,57 százalék támogatta.

“Köszönöm Veszprémnek és mind a 24, a körzetembe tartozó településnek, érzem a felelősséget” – mondta lapunknak Kész, hozzátéve, tudja, hogy nagyon sokan várták ezt az eredményt, amivel megszűnt a kétharmad. “Mostantól Veszprém a józan ész városa” – jelentette ki az újdonsült parlamenti képviselő, aki szerint a veszprémiek azt üzenték a kormánynak, nem tűrik el a lopást, azt üzenik, elég volt. “A választók szerint kompromisszumok nélküli őszinte beszédet várnak” – fogalmazott, hozzátéve: csak erős gazdaság teremthet erős nemzetet, amihez demokrácia és félelemmentes élet kell. Ezen fog dolgozni az Országgyűlésben, ahol mindent véghez fog vinni, amit a választóinak megígért. Kész a Népszavának azt is elmondta, csak értelmes kompromisszumokra lesz hajlandó, de azokat keresni fogja, s ahogy ígérte: függetlenként fog dolgozni a parlamentben.

A további részleteket a nepszava.hu oldalon olvashatják: tovább»