„Csak a tolvajok fejedelme”

Több ezren vonultak utcára vasárnap délután az intézményesült állami korrupció ellen a fővárosban. Juhász Péter szerint Orbán egy szintre került az aluljáró utolsó nepperével, aki az “itt a piros-hol a piros” játékkal kápráztatja el az embereket. Nem állnak meg, március 28-ára országos szintű tiltakozást szerveznek.

 

“Mint egy aluljáró utolsó neppere, aki itt a piros-hol a pirossal kápráztatja a körülállókat: ezen a szinten van Orbán Viktor” – jellemeztea kormányfőt Juhász Péter vasárnap délután az állami korrupció ellen összehívott fővárosi tüntetésen. Az Együtt politikusa, az eseményt is szervező V. kerületi képviselő szerint ugyanis Orbán egyetlen elvi szempontja az “elviszem”, és nem tekinthető az ország miniszterelnökének, sokkal inkább “csak a tolvajok fejedelmének”. Úgy fogalmazott: “nem a korrupcióval van a legnagyobb baj, hiszen elloptak már mindent, amit lehetett”. Az igazán nagy baj szerinte, hogy az államot lopta el a Fidesz.

A tüntetők Orbán lemondását, börtönbe vetését követelték. Bár az esemény az intézményesített korrupció minden elmúlt években tapasztalta szegmensére fókuszált – így szóba került a trafik- és földjogok kiosztása, Vida Ildikó és a NAV-botrány, a választás vélt elcsalása -, Juhászék mégis azután kezdték szervezni, hogy kiderült a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) nem kívánta kivizsgálni a gyanús V. kerületi ingatlaneladásokat.

A további részleteket a nepszava.hu oldalon olvashatják: tovább»