Csodát tesz a kormány, már nem kell sokat várni rá

Megsemmisítő erejű csapást mérnének a feketegazdaságra

Óriási adócsökkentéssel kedveskedik a kormány jövőre a magyar gazdaság szereplőinek, miközben emeli a magyarok bérét és mindezért csak azoknak kell majd fizetniük, akik megátalkodott módon eddig a feketegazdaságban kerestek kibúvót az adózás alól.

Több mint kétszázmilliárd forintos adócsökkentés jön jövőre, miközben újabb, megsemmisítő erejű csapást mérne a kormány a feketegazdaságra – erről beszélt a Magyar Időknek Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter. A jövő évi költségvetésben minden tárcának több pénzt akarnak adni és arra is van válasza a miniszternek, honnan lesz pénz minderre.

 A korábbi bérmegállapodásnak megfelelően 2018-ban tovább mérséklődik a munkáltatók adó- és bérjáruléka. A két gyermeket nevelőknél nagyjából húszmilliárd forinttal marad több jövőre. Az internetszolgáltatás áfája 18-ről öt százalékra csökken és kedvezményes körbe kerül a fogyasztásra szánt hal. A kisvállalatok adókulcsa egy százalékkal mérséklődik – derült ki a miniszteri interjúból.

A nagy testvér figyelni fog

Ugyanakkor nem lesz választási költségvetés, a kormány csupán folytatja, amit eddig is tett: évről évre lehetővé teszi, hogy minden magyar ember egyet léphessen előre. És erre lesz pénz: egyrészt a GDP növekedése hoz pluszbevételt, másrészt a fegyelmezett állami gazdálkodás teremt fedezetet, végül, de nem utolsósorban a feketegazdaság visszaszorítása hoz többet az állami konyhába.

Az elektronikus pénztárgépek és az elektronikus közúti áruforgalom-ellenőrző rendszer bevezetése után jön az online számlázási rendszer. Ebben a cégek számlázási rendszerei automatikusan elküldik az adóhivatalhoz a vállalkozások legfontosabb adatait. Más szóval a hatóság a vállalkozások teljes forgalmára ráláthat majd.

Forrás: napi.hu