Csütörtöktől mérnek a szupertraffipaxok

Csütörtökön megkezdi éles üzemét a VÉDA elnevezésű közúti intelligens mobil kamerahálózat első 160 egysége – jelentette be Jámbor István alezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője.
 
Sikeresen zárult a változtatható helyű komplex közlekedési ellenőrzőpontok tesztüzeme, március 26-ától indul az éles üzemeltetés, így az újfajta kamerák által dokumentált szabálysértéseknek már jogi következményeik is lesznek az ország teljes területén – mondta az alezredes. Hozzátette: a 160 változtatható helyű kamera az eddig rendszerben lévő 80 mobil sebességmérőt váltja ki.

Jámbor István közölte: az eszközök üzembe állításának célja a közlekedési szabályok betartatása, mert csak így van lehetőség arra, hogy kevesebben haljanak meg az utakon.

A fejlesztés összhangban van az Európai Bizottság célkitűzésével, hogy 2020-ra 2011-hez képest a felére csökkenjen a halálos közlekedési balesetek és áldozatok száma – ismertette. Hozzátette: 2013-ig folyamatosan csökkent a közlekedési balesetekben elhunytak száma Magyarországon, de míg 2013-ban 591-en haltak meg az utakon, 2014-ben már 626-an.

 

A további részleteket az inforadio.hu oldalon olvashatják: tovább»