Demján: “Nagy baj van abban az országban, ahol a lopást a törvény rangjára emelik”

Az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség (OTSZ) mindent megtesz azért, hogy a szektorban visszaálljon az eredeti állapot, vagy ha ez nem sikerül, a szövetkezeti tagokat kártalanítsák – mondta Demján Sándor, az OTSZ elnöke szerdán, a Takarékossági Világnap alkalmából rendezett ünnepségen.

 .

Demján Sándor az OTSZ rendezvényén kifejtette: a Takarékossági Világnapon a szorgalmas, eredményes munkát ünneplik, ám az ünnepséget beárnyékolja a takarékszövetkezeti szektor helyzete. “A takarékszövetkezeti szektor vagyonát elvették, kisajátították. Nagy baj van abban az országban, ahol a lopást a törvény rangjára emelik” – mondta. Hozzátette, hogy a szövetség feladata megvédeni a tulajdont. 

Példaként azt mondta: ha a folyamat végén egy tőzsdei részvénytársaság van, az egy részjegyre jutó vagyon – mintegy 130 ezer részjegy van – 6 millió forint. “Először – ne mondják azt, hogy hazaárulók vagyunk – minden belső jogi fórumot végigjárunk” – közölte. Amikor ez a folyamat lezárul, akkor fordulnak a nemzetközi fórumokhoz: az unióhoz a magyar társulási szerződés megszegése, a luxembourgi bírósághoz pedig a tulajdonjogoktól való megfosztás miatt – tette hozzá.