Devizahitelek – Az autóhiteleknél 10 százalékos könnyítést jelenthet az elszámolás; a lízingcégek segítik az ügyfeleket

Gazdaság-svájcifrank-lízing

Budapest, 2015. január 19., hétfő (MTI) – A lízingkonstrukcióknál a következő hónapokban várható elszámolás szerződésenként körülbelül 10 százalékos kompenzációt eredményez majd, ami ellensúlyozhatja a svájci frank árfolyamának mostani, jelentős emelkedését – mondta Lévai Gábor, a Magyar Lízingszövetség főtitkára az MTI érdeklődésére.

 .

 .

 

    Rámutatott: 250 ezer szerződést, 300 milliárd forintos állományt érint a svájci frank árfolyamának emelkedése.


    Kiemelte: az érintett szerződések értéke átlagosan 1,2 millió forintot tesz ki, körülbelül negyedük 2015 végéig kifut, mintegy 30 százalékuk pedig 2016 végéig zárul le.


    A Magyar Lízingszövetség arra kéri a svájci frank drágulása miatt esetlegesen fizetési nehézségekkel szembesülőket, hogy egyeztessenek a lízingcégekkel, amelyek megoldást igyekeznek nyújtani a felmerülő problémákra – tette hozzá.


    A főtitkár kiemelte: “tagvállalataink több megoldást is nyújtanak ilyen esetekre, különféle fizetési könnyítésekkel, például átütemezéssel, futamidő-hosszabbítással orvosolható az átmeneti fizetési nehézség”.
    Lévai Gábor végezetül hangsúlyozta: a lízingcégek felhívják a figyelmet arra, a finanszírozók elemi érdeke az, hogy az ügyfelek teljesíteni tudják fizetési kötelezettségeiket.

gtb \ gte