Díjköteles útszakaszok: ezeket vizsgálják

Még nincs döntés a díjköteles szakaszok körének esetleges változtatásáról, arról a kormány dönthet a próbaüzem után – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az MTI megkeresésére kedden.

 
A tárca írásos válasza szerint az éles működés elejétől folyamatosan figyelemmel kísérik a tapasztalatokat, a tanulságok és felhasználói észrevételek értékelését a lehető legrövidebb időn belül elvégzik, és javaslatot tesznek a kormánynak a felmerült problémák kezelését célzó változtatásokra.

Megfontolásra érdemes lehet például, hogy a megyei matricát ne a megyehatár előtti utolsó, hanem a megyehatár utáni első lehajtóig lehessen használni – emelte ki az NFM.

A végleges keretek kialakításánál elsődleges szempont, hogy a rendszer összességében a lehető legtöbb autós számára biztosítson a korábbinál jelentősen olcsóbb hozzáférést a gyorsforgalmi hálózathoz, az autópályák rendszeres használatára ösztönözzön, illetve az azonos szolgáltatási szintet nyújtó szakaszokat az ország minden részében azonos feltételekkel tegye elérhetővé – áll a minisztérium válaszában.