Éger szerint nem eszik olyan forrón a kását

Szó sincs arról, hogy áprilistól megváltozik a kórházi struktúra. Az átalakítással kapcsolatos megyei egyeztető fórumokon sem történik egyéb – Éger István, az orvosi kamara elnöke szerint –, mint adatgyűjtés. Hozzátette: Csak ezek elemzése után, legkorábban novemberben lehet valamilyen változás az ellátórendszer működésében.

 .

 .

A Népszabadság kérdésére azt is mondta, egyetért a szakmai kollégium egészséggazdász tagozatának hétvégén nyilvánosságra került állásfoglalásával. Ebben a szakállamtitkár legfőbb tanácsadó szerve azt kérte Zombor Gábor államtitkártól, vonja vissza az egészségbiztosító kórházi átszervezésekhez készített szakmai útmutatóját, és kezdjék újra az egészségügyi szolgáltatások újraosztásának tervezését. Éger István, mint mondta: az ágazat átalakításával kapcsolatos eddig nyilvánosságra került útmutatót nem tekinti koncepciónak, csak tényfeltárásnak.

Megismételte, hogy legjobb tudomása szerint az államtitkárságon zajló egyeztetések alapján április elsejéig csak az „adatgyűjtést” kell lezárni. Arról pedig, hogy abból mikor, milyen egészségpolitikai döntés következik, a kormánynak kell határoznia.

A további részleteket a nol.hu oldalon olvashatják: tovább»