Egészségkárosodási járadékkal kapcsolatos tájékoztatás

Tisztelt Tisztségviselők! Kedves Tagjaink!

 

Több kérdés érkezett hozzánk, az egészségkárosodási járadékkal kapcsolatosan.

A szakszervezet – ahogy korábban is beszámoltunk – több lépést tett ennek bevezetése érdekében. A törvénytervezet jelenleg még a Parlament előtt van, a szakszervezet megkereséssel élt a Rendészeti Bizottság tagjain keresztül, Kósa Lajos Bizottsági Elnök úr felé.

A megkeresésünkben megjelöltük, hogy melyek azok a részek, amelyek módosítása a NAV Törvényben alkalmazhatóvá teszi – már amennyiben elfogadásra kerül – ezen jogintézmény alkalmazását.

A módosítási javaslatunk alapján a Rendészeti Bizottság Alelnöke, bizottsági módosító javaslatot nyújtott be a Rendészeti Bizottság elé, ezt azonban a Bizottság nem fogadta el, tekintettel arra, hogy a Bizottsági Elnök úr véleménye szerint erre a Bizottságnak nincs hatásköre.

A Bizottsági ülésen jelenlévő Belügyminisztériumi képviselők nyilatkoztak arról, hogy ezt a kérdést az NGM saját hatáskörben kívánja megoldani.

 

Ezt követően, a VPDSZ levélben fordult a Nemzetgazdasági Miniszter úrhoz, illetve Tállai András Államtitkár úrhoz is. Levelünkben részletesen megindokoltuk az egészségkárosodási járadék bevezetésének fontosságát, egyben felvettem a Rendvédelmi Kar Elnökével is a kapcsolatot. A Rendvédelmi Kar Elnöke is támogatásáról biztosította a szakszervzetet és megbeszélésünk alapján, ők is a Miniszter úrhoz fordulnak.

Jelenleg ebben a kérdésben itt állunk, bízom benne, hogy ebben a kérdésben a VPDSZ fellépése és képviselete eredményes lesz.

 

Tisztelettel,

Holecz Gábor elnök