Egyre biztosabb: sztrájk lesz a cafeteria-adó ellen

Élőláncot tervez a parlament elé a Vasas Szakszervezeti Szövetség november 17-én, a dolgozókat terhelő adók miatt.

 .

 A vegyipari ágazat akár egy önállóan kezdeményezett sztrájktól sem riadna vissza, ha a kormány bármilyen módon megemeli a cafeteria adóját. Részletek >>>

 Balogh Béla, az érdekképviselet országos elnöke közölte, november 17-én, a tervezett képviselői zárószavazást megelőzően, a parlament elé élőláncba hívják mindazokat, akik nem értenek egyet azzal a kormányzati szándékkal, hogy az állami többletbevételeket ismét a munkavállalók rovására, a munkáltatói terhek növelésével teremtsék meg. Hozzátette: mindezt ismét az érdekegyeztetés fórumainak teljes mellőzésével tenné a kormány.

Balogh Béla tájékoztatása szerint a Fidesz kormány 2012. óta a harmadik adóemelésre készül a béren kívüli juttatásokat érintően. Arra szólítják fel a kormányt, hogy álljon el a béren kívüli juttatások adónövelési tervétől.

“Elvárjuk és követeljük, hogy ebben és a hasonló kérdésekben a kormány a meglévő érdekegyeztetési fórumokat ne kerülje meg!” – fogalmazott a szakszervezeti vezető, hozzátéve: arra kérnek mindenkit, hogy a pártjelképeket, szimbólumokat ne használjak a megmozduláson.

 

 

Miért emelik az adót? Meghökkentő magyarázat a kormánytól

Varga Mihály szerint azért emelnék meg a cafeteria adóterhét, hogy inkább készpénzt adjanak a cégek a dolgozóknak – holott nem úri jókedvükben utalványozgatnak a cégek.Részletek >>