Életpálya bevezetésével kapcsolatos tájékoztató

Tisztelt Tiszségviselők, Kedves Tagjaink!

Már korábban adott tájékoztatást a szakszervezet a várható változásokról, most mégis néhány dolgot ami a közeljövőben bekövetkezik, ismertetnék, mert ezek rendkívül fontosak a munkavállalók számára.

Az első határidő az 2016. július 5., ekkor a NAV vezetője megállapítja a NAV szerveinek július 1- től érványes állománytábláját.

Ez tartalmazza a NAV szervezeti egységeit, betölthető munkaköreit, ezek besorolását esetlegesen az ezekhez tartozó rendfokozatokat.

Ezt követően állapítja meg 2016. július 15-ig a munkáltatói jogkört gyakorló pl. a megyei igazgatók, illetve az egyéb szevek vezetői a kormánytisztviselők, illetve pénzügyőrök 2016. július 1- ével hatályos munkakörét.

 

Ugyanekkor megállapítja a

-besorolási osztályt, besorolási kategóriát,

-a fizetési fokozat szempontjából figyelembe vehető időt, fizetési fokozatot,

-fizetési fokozatban történő előre lépés várható legkorábbi időpontját,

-időpótlék megállapítása szempontjából figyelembe vehető időt,

-korábbi rendszeres, és és a hatályos díjazás összegét ( itt kell figyelni a 30% os emelési mértéket ),

-amennyiben megállapításra kerül akkor a korrekciós díj összegét. 

Ekkor kerül megállapításra mindenki számára az illetmény, amely illetmény elemek szerinti bontásban is szerepel emlékeztetőül az illetménye:  alapilletményből, időpótlékból, közszolgálati pótlékból és – az e törvényben meghatározott feltételek esetén – egyéb illetménypótlékból áll, ez a megállapítás elvileg – ha nem változik a munkakör – akkor 2016. december 31-ig érvényes.

 

A munkaköri leírások elkészítésének határideje 2016. július 31.

 

Tisztelettel:

Holecz Gábor elnök