Elképesztő indokkal tiltanák be az útdíjtüntetést

Nem lehet lezárni a rendőrség szerint a Megyeri hidat és a fővárosba vezető autópályákat. A döntést az országos blokáddal fenyegető Büki Zoltán a bíróságon támadja meg. A TASZ szakértője úgy látja, van esély arra, hogy igazat adnak neki.

A rendőrség az országos útblokádot kilátásba helyező Büki Zoltán mindhárom bejelentésére tiltó határozattal válaszolt – tudtuk meg a szervezőtől. Így nem zárhatják le a Megyeri hidat, illetve az autópályák fővárosi bevezető szakaszait, de még Balassagyarmaton sem demonstrálhatnak. Büki felháborítónak tartja a döntést, és bírósághoz fordul. Keddre kiderül, kinek adnak igazat.

A gyülekezési törvény szerint a blokádot csak akkor tilthatnák be, ha a közlekedés más útvonalon nem garantálható, Büki viszont állítja: minden helyszínhez mellékeltek térképeket is, amelyeken feltüntették az összes lehetséges elkerülő utat. Ugyanakkor hangsúlyozta: nekik ugyanott nem engedélyezték egy autópálya-szakasz lezárását, ahol korábban filmforgatás miatt fél napig nem lehetett közlekedni, és ezt akkor senki nem kifogásolta.

A további részleteket a nol.hu oldalon olvashatják: tovább»