Emberek fognak meghalni – ennyire büntetnek, ha betartasz a kerítésnek

Akár 300 ezer forintos bírság is kiszabható arra, aki az ideiglenes biztonsági határzár építését akadályozza Magyarországon, de a zónába való belépésért is jár bünti. A németek attól tartanak, hogy a szélsőségeseik üres menekültszállások megtámadása helyett már embereket is fognak ölni.

Az új jogszabály szerint aki az úgynevezett ideiglenes biztonsági határzár építési vagy karbantartási munkálatai során, a határzár területén szolgálatot teljesítő hivatalos személyek, vagy az ott munkát végzők be- és kijutását, illetve az ideiglenes biztonsági határzár területére tartó hatósági vagy szállító járművek be- és kijutását akadályozza, 300 ezer forint közigazgatási bírság megfizetésére kötelezhető – írja az MTI.

Emellett aki a területre az építési vagy karbantartási munkálatok során illetéktelenül belép, 50 ezer forint közigazgatási bírsággal sújtható. Aki az ott folyó építési, telepítési munkálatok akadályozása céljából bármilyen tevékenységet végez, 150 ezer forint közigazgatási bírság megfizetésére kötelezhető.

A további részleteket a privatbankar.hu oldalon olvashatják: tovább»