Ezt írták a Népszabadság-dolgozóknak kiküldött levélben

Felfüggesztik a lap kiadását

A levélben felfüggesztették munkaviszonyukat, illetve közölték velük, hogy nem léphetnek be a kiadó informatikai rendszerébe és a székházba. Kötelesek mindezt titokban tartani.

A hvg.hu információi szerint egyetlen futár járta körbe szombat reggel a Népszabadság dolgozóit, akiket így informált a kiadó, hogy amit költözésnek hittek (a Corvin-negyedből a Bécsi útra), az valójában sokkal többről szól.

A levélben – a korábbi hírekkel ellentétben – nem az állt, hogy megszűnt a munkaviszonuk, hanem az, hogy felmentik őket a munkavégzés alól, nem léphetnek be a kiadó informatikai rendszerébe, és nem léphetnek be a székházba.

A levélben a kiadó arra is felhívja a figyelmüket, hogy a törvények szerint ők kötelesek titokban tartani és szigorúan bizalmasan kezelni a munkaviszonyukkal kapcsolatos változásokat, és amennyiben nem így tesznek, annak jogi következményei lehetnek.

Az üzemi tanács szombaton azt a kiegészítést tette a kiadó által szignált levélhez, hogy nekik a jogszabályok szerint ezt a döntést 15 nappal korábban jóvá kellett volna hagyniuk, így meglátásuk szerint jogszerűtlen ez az eljárás.

Lapunk úgy értesült, hogy Murányi András főszerkesztő már tárgyalt az új, megbízott vezérigazgatóval, és született is valami megállapodásszerűség. Nem kizárt, hogy a Népszabadság a jövőben is működhet, de hogy milyen formában, arról még kár találgatni.

Miről van szó?

Forrás: HVG