Feleslegessé vált matricájával keresse a fagyisautót vagy kattintson

 Megvannak a végleges módosítások a megyematricák ügyében, így több útszakaszon is eltörölték az e-útdíjat; a feleslegessé vált megyei matricák árát a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. visszafizeti.

 .

 .

 
Az M3-as autópálya budapesti bevezető szakaszán január 1-től fizetni kell, de vannak olyan részei az országnak, ahol eltörölték az e-útdíjat. Kibédi-Varga Lajos, a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. szóvivője hétfőn az M1 Ma reggel című műsorában elmondta: mostantól díjmentesé vált Budapest belvárosa felől a Liszt Ferenc repülőtéri tartó kihajtó , a 61-es út Kaposvárt elkerülő szakasza, az M86-os autóút és az M8-as és M9-es Duna hidak is.

A feleslegessé vált megyei e-matricák visszaválthatók, február 1. és március 15. között akár elektronikus ügyintézéssel is a nemzetiutdij.hu oldalon. Kiemelte: itt ki kell tölteni egy igénylőlapot, és ezt követően hamarosan átutalással megérkezik a számlánkra az e-matrica ára – közölte a szóvivő.
 
A cikkhez tartozó videóanyagot az eredeti hír oldalán nézhetik meg: tovább»

Személyesen is vissza lehet váltani a megyei matricát, ehhez be kell fáradni országszerte 17 helyen megtalálható ügyfélszolgálat valamelyikére. Több helyen fagyiskocsinak becézett mobil díjellenőr autók is segítik az e-matricák visszaváltását. Formanyomtatványt és forgalmi engedélyt kell magunkkal vinni, ezt követően pedig készpénzben kaphatjuk vissza a matrica árát – húzta alá Kibédi-Varga Lajos.


Forrás: M1 Ma reggel