Felhívás a nem szakszervezeti tagokhoz

Tisztelt Tisztségviselők!

 

A VPDSZ folyamatosan készül az átszervezésre, ennek során feltérképezzük azt is, hogy a VPDSZ létszámához viszonyítottan illetve a létszámnak az átszervezésben érintett szervek tekintetében milyen nagyságú jogvita várható.

Ennek érdekében egyeztetettem a konföderáció vezetőivel is, és arra a megállapodásra jutottunk, hogy amennyiben nagyobb számú jogvita várható, akkor a konföderáció további jogászokat bocsát a Vám- és Pénzügyi Dolgozók Szakszervezetének rendelkezésére.

Ezért szeretném, ha tájékoztatnátok azokat a munkavállalókat, akik a szakszervezetbe történő belépésen gondolkoznak, hogy most, azaz lehetőleg az átszervezést megelőzően lépjenek be a szakszervezetbe, mert most még tudunk kalkulálni és az esetleges jogászok iránti többlet igényt időben tudjuk jelezni a konföderáció felé.

Természetesen senkit nem hagyunk az út mellett, és senkit nem biztatunk feltétlenül a peres útra, hiszen azt gondolom, hogy a jelenlegi humán vezetés tökéletesen alkalmas az átszervezés lebonyolítására, de lehetnek természetesen olyan helyzetek, amik esetlegesen a jogi eljárások megindítását tehetik szükségessé.

Azt azonban tudomásul kell venni, hogy ha valaki az utolsó pillanatban lép be, vagy akkor jelzi belépési szándékát, amikor a személyzeti intézkedés már a kezében van, úgy nyilvánvalóan kicsit háttérbe szorul a régebbi hűséges tagtársainkkal szemben, és ez óhatatlan azért, mert ezzel a létszámmal a tervezések során nem kalkuláltunk.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal átalakításának a végét még nem látjuk. Nemcsak december 31-ig tarthat a NAV reformja, hanem elképzelhető, hogy jövő év március 31-ig is történhetnek – idézve az Államtitkár urat „finom hangolások”, amik személyzeti intézkedést jelenthetnek a 2016-os évben is.

Ezért kérem a felelős tisztségviselőinktől, hogy ezt a nem szakszervezeti tagokban is tudatosítani szíveskedjetek!

 

Tiszteltettel,

Holecz Gábor elnök