Felhívással fordult a Jobbik Mo. mozgalom a szakszervezetekhez.

Tisztelet VPDSZ!

Engedje meg, hogy jelen levelembe tájékoztassam Önt és szervezetét a Jobbik Magyarországért Mozgalom álláspontjáról a korkedvezményes nyugdíjjal és a férfiak 40 munkaviszony utáni nyugdíjba vonulásának lehetőségével kapcsolatban.

A korkedvezményes nyugdíj ügyéhez kapcsolódóan a Jobbik a férfiak számára is lehetővé szeretné tenni 40 év munkaviszony után a nyugdíjba vonulást. Ennek eléréséért aláírásgyűjtésbe kezdett a párt. Az aláírások szép számmal érkeznek, ezért napirend előtti felszólalásban fordultam a kormány képviselőihez, hogy megtudjam, mikor kívánnak foglalkozni a javaslatunkkal és megadni a férfiaknak is azt a lehetőséget, amit a hölgyek egy része már megkapott. Bár nem tartjuk igazságosnak a nők negyven év munkaviszony utáni nyugdíjba vonulásának feltételeit sem, mert azok sok esetben diszkriminatívak és több ponton változtatnánk rajta, de alapvetően követendőnek tartjuk a férfiak esetében is. (A teljes felszólalás ide kattintva megtekinthető.)

A Jobbik már hosszú ideje kiemelten foglalkozik a korkedvezményes nyugdíj eltörlésből fakadó problémákkal. Számos formában fordultunk már a kormányhoz, hogy a szabályozásból adódó negatív társadalmi hatásokra felhívjuk a figyelmet, sajnos legtöbb esetben süket füleket értek szavaink. Az Országgyűlésben interpelláció formájában kérdeztem az illetékes minisztert arról, hogy mit kívánnak tenni annak érdekében, hogy a korkedvezményes nyugdíj eltörlésével eltűnnek a megszerzett töredék évek és a befizetett járulékok is és ez sok dolgozót méltánytalanul hátrányos helyzetbe hozott. Hiszen sokan vannak, akiknek csak pár hónap hiányzott a kedvezmény eléréséig, most mégis évek múlva pihenhet csak meg. (A teljes felszólalás ide kattintva megtekinthető.)

Bízom benne, hogy közös erővel, tudunk tenni Magyarország és a benne élő emberek jó és békés megélhetéséért és pozitív irányú változásokat tudjunk elérni. Az együttgondolkodás elősegítése érdekében állok rendelkezésükre.

 

Sneider Tamás

a Jobbik Érdekvédelmi munkacsoportjának vezetője