Fidesz: újabb támadás Magyarország ellen Strasbourgban

Az Országgyűlés Európai ügyek bizottságának fideszes elnöke az ország elleni újabb támadásként értékelte a magyarországi demokráciáról kedd estére szervezett európai parlamenti (EP-) vitát és azt a DK kezdeményezte közmeghallgatást, amelyet előző nap tartottak Strasbourgban a magyar médiahelyzetről.

 

Hörcsik Richárd keddi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, a magyarországi baloldalnak az a célja, hogy még egy kísérletet tegyen a magyar uniósbiztos-jelölt, Navracsics Tibor ellehetetlenítésére. A fideszes politikus szerint a magyarországi baloldal “módszere” idegen az EP-ben, és gyengíti a nemzeti érdekek képviseletét.

Az EP kedd esti plenáris vitájával kapcsolatban úgy fogalmazott: az európai liberálisok és szocialisták a magyar baloldali pártok ösztönzésére akarnak ismét foglalkozni Magyarországgal az EP plénuma előtt.

Hörcsik Richárd ugyanakkor emlékeztetett, hogy az Európai Bizottság például az alaptörvény és a médiatörvény ügyében a rendelkezésére álló eszközökkel már “átvilágította” Magyarországot.

A Molnár Csaba és Niedermüller Péter DK-s EP-képviselők által a magyar médiaszabadság témájában szervezett hétfői rendezvényt a fideszes bizottsági elnök politikai showműsorként jellemezte, amely “nagyobb részt nem is a médiaszabadsággal foglalkozott”. “Jól mutatja a szervezők szándékát, hogy a másik felet, azaz Magyarország hivatalos képviselőit meg sem hívták” – tette hozzá.

Hörcsik Richárd szerint a strasbourgi események azt mutatják, hogy kibújt a szög a zsákból, hiszen “míg korábban a magyar baloldal elrejtette az arcát az EP baloldali pártjai mögé”, addig most már Gyurcsány Ferenc DK-elnök képviselői “a támadáshoz a nevüket is adják”.