Globális Akciónap február 18-án: El a kezekkel a sztrájkjogtól!

Az ITUC és az ETUC kéri, hogy tagszervezetei minél nagyobb számban mozgósítsanak

2015. február 18-ra a Nemzetközi Szakszervezeti Szövetség (ITUC) Globális Akciónapot hirdetett a sztrájkjog védelmében, amelyet egyes munkáltatói csoportok támadnak a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) keretein belül. Az akciót az Európai Szakszervezeti Szövetség (ETUC) is támogatja.

  Az ITUC és az ETUC – valamint minden nemzeti szakszervezet, illetve szakszervezeti szövetség és konföderáció – számára alapvető jog, amelyet az Európai Szociális Karta és ILO konvenciók mellett az EU Alapjogi Kartája és az Európai Emberi Jogi Bíróság döntései is rögzítenek, védenek, és amelyhez nem szabad hozzányúlni: EL A KEZEKKEL A SZTRÁJKHOZ VALÓ JOGUNKTÓL!
 
   Ennek a globális Akciónapnak a keretében a spanyol CCOO és UGT szakszervezeti konföderációk is mozgósítanak február 18-ra a sztrájkjog védelmében, hiszen Spanyolországban különösen nehéz a helyzet. Mintegy 300 szakszervezeti tagok tartóztattak le, miután sztrájkban vettek részt és az ügyészek mintegy 90 esetben, összesen mintegy 120 évnyi börtönbüntetés kiszabását követelik!  
 
   Az ITUC és az ETUC kéri, hogy tagszervezetei minél nagyobb számban mozgósítsanak február 18-án a sztrájkjog védelmében és akcióikról értesítsék Facebookon vagy Twitteren keresztül őket is.