Gulyás: a kormány azt szeretné, hogy minden család polgári színvonalon éljen

A célkitűzések között szerepel a teljes foglalkoztatottság megteremtése

A kormány a következő években a polgári berendezkedésért fog dolgozni, azt szeretnék, hogy minden család „normális”, polgári színvonalon éljen, és ezt mindenki tisztességes munkával el tudja érni – jelentette ki a Fidesz alelnökévé választott Gulyás Gergely a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában hétfő reggel.

 

    Gulyás Gergely elmondta, hogy a célkitűzések között szerepel a teljes foglalkoztatottság megteremtése, valamint az is, hogy a gazdasági fejlődés stabil, hosszú távú és fenntartható legyen.


    Úgy fogalmazott, hogy nem kívánnak nem létező gazdasági növekedés mellett javakat osztani, mint azt a szocialisták tették. Magyarországon azonban már negyedik éve „masszívan és kiszámíthatóan” növekszik a gazdaság, ezért annak jótékony hatásaiból mindenkinek juthat a következő években – fűzte hozzá.


    Gulyás Gergely azt is kiemelte, hogy olyan országot szeretnének, amit az emberek nem elhagynak, hanem ahová hazatérnek. Szerinte egyáltalán nem rossz a kivándorlás aránya Magyarországról, a balti államok vagy a lengyelek például sokkal rosszabbul állnak.


    Az új kormánypárti alelnök úgy fogalmazott, hogy Nyugat-Európában véleménydiktatúra uralkodik, amely nem engedi meg az eltérő álláspontok megjelenését. Ez jól megmutatkozott a migrációs válsággal kapcsolatban – jelentette ki, hozzáfűzve: azt szeretnék, hogy ne legyenek tabuk, és továbbra is a szabadság jellemezze az európai vitákat.


    A Fidesz élesen elutasítja, hogy egyfajta „Európai Egyesült Államokat” hozzanak létre, ugyanis „a nemzetek Európájára” van szükség – nyilatkozta Gulyás Gergely, aki szerint a magyarországi ellenzék csak kritizálni tud, érdemi alternatívát azonban nem képes felmutatni.