Gyed és Csed változások

Két gyermek vállalása között vissza a munkába

A pénzbeli ellátások számításában 2015. júliustól és 2016. januártól újabb változások lépnek hatályba. Ezek főként a csecsemőgondozási díjat (CSED) és a gyermekgondozási díjat (GYED) érintik, de pontosításra került a jövedelem fogalmi meghatározása is- írja a blog.rsm.hu.

 A változtatás célja, az édesanyák ösztönzése, hogy a 2 gyermek vállalása közötti időszakban is visszamenjenek dolgozni, még akkor is, ha nem tudnak teljes munkaidőben munkát vállalni.

CSED változások

  A CSED-et érintő új szabály a következőképpen alakul:

  • Az új számolási szabály a második gyermek után lép érvénybe, amennyiben a második gyermek az előző gyermek GYED vagy GYES ellátása, vagy annak lejártát követő 1 éven belül születik.
  • Feltétel még az is, hogy az utolsóként megállapított ellátás alapja kizárólag a jogosultság kezdő napján fennálló jogviszonyban elért jövedelem figyelembevételével kerüljön megállapításra. Ha teljesülnek ezek a feltételek, akkor a kiszámolt ellátás alapját össze kell hasonlítani a gyermek születését megelőzően utolsóként született gyermek jogán megállapított CSED naptári napi alapjával, és amelyik ellátás naptári napi alapja magasabb, azzal kell az új ellátást megállapítani.

GYED változások

  A GYED esetében is alkalmazni kell a CSED megállapításánál alkalmazott „kedvezmény szabályt”. De fontos megjegyezni, hogy a GYED megállapításánál is az előző gyermek után megállapított CSED alappal kell összehasonlítani.
 
  Továbbra is megmarad a GYED maximum. Ha a biztosított egyidejűleg több jogviszony alapján jogosult GYED-re, a jogviszonyonként megállapított díjakat egybe kell számolni, és az így egybeszámolt összeg nem haladhatja meg a törvényben meghatározott maximumot, amely 2015-ben bruttó 147 000 Ft.

Forrás: blog rsm.hu