Gyerek után is jár a benzintámogatás

Cafeteria

Augusztustól életbe lépett a munkába járás költségtérítését szabályozó kormányrendelet módosítása, ami miatt kicsit változik, hogy a munkáltató milyen járművek esetén tud bérletkedvezményt adni a munkavállalónak, és az is, hogy a kisgyerekesek is kaphatnak benzintámogatást a cégtől, derül ki a Cafeteriatrend közleményéből.

 

   A korábbi rendelet szerint a munkáltató akkor tudta megtéríteni a munkavállaló utazási költségének rendeletben meghatározott mértékét, ha a munkavállaló

  • belföldi vagy határon átmenő országos közforgalmú vasúttal 2. kocsiosztályon,
  • távolsági busszal,
  • elővárosi busszal, HÉV-vel,
  • hajóval, komppal, vagy révvel járt munkába.

   Itt a második pont „menetrend szerinti országos, regionális és elővárosi autóbuszjáratra”, a harmadik pedig csak simán HÉV-re változik. Az újdonság tehát, hogy regionális járatokra is jár a támogatás.

   A korábbi szabályozás szerint a jegyek térítése helyett az autóval közlekedés kilométerenkénti kilenc forintos költségtérítése akkor jár, ha

  • a munkavállaló lakóhelye vagy tartózkodási helye, valamint a munkavégzés helye között nincsen közösségi közlekedés;
  • a munkavállaló munkarendje miatt nem vagy csak hosszú várakozással tudja igénybe venni a közösségi közlekedést;
  • ha a munkavállaló mozgáskorlátozottsága, illetve a súlyos fogyatékosság minősítésének és felülvizsgálatának, valamint a fogyatékossági támogatás folyósításának szabályairól szóló kormányrendelet szerinti súlyos fogyatékossága miatt nem képes közösségi közlekedési járművet igénybe venni.

   Ez a felsorolás egészült ki egy újabb ponttal: a munkavállaló akkor is kaphat benzintámogatást, ha óvodás vagy bölcsődés gyereke van.

Forrás: Index