Havi tízezer mínusz a tervezett új adótörvények miatt

A Demokratikus Koalíció számításai szerint a tervezett új adótörvények miatt a jövő évtől egy átlagos család akár tízezer forintot is “bukhat” havonta. Ezt a párt szóvivője közölte budapesti sajtótájékoztatóján.

 .

 .

 .

Gréczy Zsolt megfogalmazása szerint az “Orbán-rezsim” úgy döntött, hogy jövőre elveszi azt a rezsicsökkentést, amit a DK korábban is rezsihazugságnak nevezett. 2015-től jön az internetadó, a cafetériaelemek adóterhei nőnek és még a “hajmosás is drágább lesz”. Kitért arra is, hogy az internetadó tovább sújthatja a nagycsaládosokat, mert ahol több okostelefon is van, ott többször is meg kell majd megfizetni ezt az adónemet.

Most már kiderült, hogy a Fidesz miért nem merte megmutatni az önkormányzati választás előtt a jövő évi adóterveket, illetve a költségvetés tervezetét – mondta Gréczy Zsolt, aki szerint 2015 nemcsak a pangás, hanem a megszorítás éve is lesz. A DK véleménye szerint ma magyar állampolgárok “százezrei gondolják meg, szabad-e adót fizetni egy olyan korrupt, illegitim kormány korrupt és illegitim adóhivatalának, amelyet az Orbán-rezsim működtet.” 

A szóvivő arcátlanságnak nevezte, hogy egy olyan kormány dönt az új adónemek bevezetéséről, amelyiknek miniszterelnöke, Orbán Viktor és nemzetgazdasági minisztere, Varga Mihály “hallgat a korrupciós botrányról”, nem közli, hova távozott Vida Ildikó, a NAV elnöke mikor tér vissza, illetve érintett-e az amerikai kitiltási ügyben. Egy ilyen országban veszélybe kerülhet az adófegyelem, amelyik beláthatatlan következményekkel járhat – hangsúlyozta a DK szóvivője.