Igaz-e, hogy Lázár is érintett? – Orbánt kérdezik a kitiltásról

Írásbeli kérdéssel fordul a Demokratikus Koalíció a miniszterelnökhöz, azt tudakolva, hogy pontos-e a Pester Lloydban megjelent lista az Amerikai Egyesült Államok területéről kitiltott magyarokról – közölte a párt szóvivője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

 .

 .

Gréczy Zsolt azt mondta: a német nyelvű internetes lap október 19-én hat embert – Vida Ildikót, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnökét, Habony Árpádot, Orbán Viktor tanácsadóját, Heim Pétert, a Századvég vezetőjét, Seszták Miklós nemzeti fejlesztési minisztert, Lázár János Miniszterelnökséget vezető minisztert és Giró-Szász András korábbi kormányszóvivőt – nevezett meg.

A Demokratikus Koalíció nem tudja, hogy a lista pontos-e, de feltűnő, hogy “az érintettekről nem tudni, kértek-e helyreigazítást, indítottak-e pert a lap ellen” – tette hozzá.

Ha a kormányfő egyelőre nem is, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium reagált a megkeresésre, és közleményben szögezte le: Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter nem érintett az amerikai beutazási tilalomban.

“A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium határozottan cáfolja a valótlan állítást, Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter nem érintett a beutazási tilalomban” – olvasható a dokumentumban.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter múlt hétfőn az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának ülésén leszögezte, hogy kormánytagok, államtitkárok, helyettes államtitkárok érintettsége minden kétséget kizáróan cáfolható. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal vezető közleményben utasították vissza a vádaskodást, de konkrét cáfolat nélkül.  Habony Árpád jogi képviselője október 17-én az Országos Sajtószolgálat útján közzétett sajtó-helyreigazítási kérelemben tudatta: Habony Árpádot nem tiltották ki az Amerikai Egyesült Államokból.