Kevesebb pénzt kapnak a gyermekvédelmisek, hogy több jusson versenysportra

Több mint 90 milliót von el a kormány a „szociális humánszolgáltatók részére biztosított szociális és gyermekvédelmi ágazati pótlék, és egyéb ágazati bérrendezéssel összefüggő támogatásokból”, ehelyett ezt a „versenysport támogatására” fordítják – olvasható a Magyar Nemzetben.

A kedd este a Magyar Közlönyben megjelent, Orbán Viktor által szignált kormányhatározat szerint az összeget a 2016. évi költségvetés maradványából biztosítják. A pénz átcsoportosításáért Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter felel, ám túl sok időt nem kapott a feladat megvalósítására, ugyanis a miniszterelnök „azonnali” végrehajtást rendelt el.

Bár a stadionépítésekre szánt tízmilliárdok mellett aprópénznek látszik a 90 millió forint, jó eséllyel az idei évben is lett volna helye a szociális és gyermekvédelmi ágazatokban. Szinte már unalomig ismételt közhely, hogy utóbbi területeken állandó és súlyos a munkaerőhiány, legfőképpen éppen azért, mert rettentően alulfizetettek a felbecsülhetetlen jelentőségű munkát végző szakemberek.