Kisgyerekesek, figyelem! Így változott a Munka törvénykönvye

Idén év elején módosult a Munka törvénykönyve és a közalkalmazottak jogállásáról szóló törvény is, a változások a gyermeket nevelő szülőkre vonatkoznak. Kitolták a részmunkaidős foglalkoztatás lehetőségét, és a szabadsággal kapcsolatos rendelkezések is változtak.

1. Részmunkaidő a gyerek 5 éves koráig

Változtattak az azon rendelkezésén, amely előírja a kötelező részmunkaidős foglalkoztatás lehetőségét. Eddig a gyermek 3 éves koráig kérhette a munkavállaló a munkaszerződés módosítását. Mostantól a munkáltató a munkavállaló ajánlatára a gyermek 3 éves koráig, három vagy több gyermeket nevelő munkavállaló esetén viszont a gyermek 5 éves koráig köteles a munkaszerződést az általános teljes napi munkaidő felének megfelelő tartamú részmunkaidőre módosítani – foglalta össze a változásokat Dr. Schnider Marianna, a Szociális Munkások Demokratikus Szakszervezetének érdekvédelmi alelnöke a Profession.hu-nak.

2. Apaszabadság

A közalkalmazotti törvénybe belekerült az “apaszabadság”. Az apának a gyermeke születése esetén, legkésőbb a születést követő 2. hónap végéig öt, ikergyermekek születése esetén hét munkanap pótszabadság jár, amelyet kérésének megfelelő időpontban kell kiadni. A szabadság akkor is jár, ha a gyermek halva születik vagy meghal.

3. A keresőképtelenség idejére is jár szabadság

Korábban a szabadság szempontjából a naptári évenként 30 napot meg nem haladó keresőképtelenség számított munkában töltött időnek, azaz a hosszabb tartamú keresőképtelenség arányosan csökkentette a munkavállaló szabadságát. Mivel ez nem felelt meg az uniós szabályoknak, január 1-től a keresőképtelenség teljes egészében jogosít a szabadságra, időtartamától függetlenül – írja a Profession.hu.

4. A vezető beosztású munkavállalók munkajogi védelmet kaptak

A vezetőkre vonatkozó szabályok is módosultak: a vezető is felmondási tilalom alatt áll a várandósság, a szülési szabadság, és a terhességgel kapcsolatos kezelésének, de legfeljebb ennek megkezdésétől számított hat hónap tartama alatt.

5. Ki minősül nagycsaládosnak?

A Munka törvénykönyve tartalmazza azt is, ki minősül három vagy több gyermeket nevelő munkavállalónak: az, aki a családok támogatásáról szóló törvény szerint szülőként legalább három gyermekre tekintettel családi pótlékra jogosult és gyermekgondozási díjban vagy gyermekgondozási segélyben részesült vagy részesül, illetve az, aki gyermeknevelési támogatásban részesült vagy részesül.