Költségvetés – Fidesz: folytatódnak az adócsökkentések

Költségvetés-pártok-Fidesz

Budapest, 2015. május 13., szerda (MTI) – A Fidesz, ahogy vállalta, teljesíti: folytatja az adócsökkentés politikáját, és Magyarország jó gazdasági teljesítményét a magyar családok és munkavállalók javára fordítja vissza – közölte a Fidesz-frakció a jövő évi költségvetésről szóló törvényjavaslat szerdai benyújtása kapcsán az MTI-vel.

 .

    Közleményükben hangsúlyozzák, hogy a Fidesz-KDNP-frakció minden parlamenti támogatást meg fog adni ahhoz, hogy 2016 az adócsökkentés éve legyen, amikor a családok és a munkavállalók terhei tovább csökkennek.


    Ismertetésük szerint a személyi jövedelemadó további csökkentésével minden munkavállaló, vagyis több mint négymillió ember fizetése fog emelkedni, a családi adókedvezmény növelésével pedig 350 ezer kétgyermekes családnál marad több pénz. A két gyermeket nevelő átlagkeresetű szülőknél évi akár 114 ezer forinttal, a minimálbéres szülőknél évi 85 ezer forinttal több marad jövőre.


    A tavaly bevezetett kiskeresetűek adócsökkentésének köszönhetően a legalacsonyabb jövedelmű, körülbelül 110 ezer családnak, valamint a három- vagy többgyermekes szülőknek továbbra is gyakorlatilag a zsebükben marad a bruttó fizetésük – fogalmaz a közlemény.


    2016-ban folytatódnak a közszféra béremelési programjai: ismét lesz pedagógus-béremelés, amely ki fog terjedni a felsőfokú végzettségű bölcsődei nevelőkre és az örökbefogadási tanácsadókra. Jövőre is folyatódik a fegyveres és rendvédelmi dolgozók, valamint az ápolók és az orvosok bérrendezése, és elindul a kormánytisztviselői életpályaprogram – írták.


    “Az adócsökkentéseket és a béremeléseket az ország gazdasági teljesítőképességével arányban folytatni fogjuk. A Fidesz célja, hogy a magyar munkavállalók fizessék Európa legalacsonyabb személyi jövedelemadóját” – hangsúlyozza a közlemény.

bzt bdó