Mai Orbán: “A politikai lökdösődések ne zavarják meg önöket”

A szakképzés éve lesz a jövő esztendő a Kárpát-medencében – ezt Orbán Viktor jelentette be. A kormányfő a külpolitikai helyzet kapcsán azt tanácsolta, hogy senkit ne  zavarjanak ” a felszínen zajló politikai lökdösődések.” Az utóbbi napokban szinte minden napra jut egy esemény, ahol a miniszterelnök különböző bejelentéseket tesz, hol egy sertéstelep-avató, hol egy diaszpóra-tanács, vagy épp a Magyar Állandó Értekezlet. A kormányfő ma a MÁÉRT XIII. plenáris ülésén beszélt a Parlamentben.

 .

 .

Az MTI jelentése szerint Orbán Viktor az ülésen kifejtette: jelenleg mintegy 28-30 ezer diák vesz részt szakképzésben Kárpát-medence szerte magyar nyelvű oktatási intézményekben, az ő számukat szeretnék jelentősen növelni. Közölte azt is, hogy a szakmunkásképzésben részt vevő fiatalok számára kárpát-medencei ösztöndíjprogamot indítanak. Orbán Viktor a rendelkezésre álló pénzügyi kereteket elégségesnek nevezte.

A kormányfő dicsérte a magyar külpolitikát is, ami szerinte “a jó úton jár.”

Orbán Viktor szerint akkor sikeres a magyar külpolitika, ha a világ minden jelentős szereplője Magyarország sikerében érdekelt és ma “ebben a pozícióban vagyunk”. A felszínen zajló politikai lökdösődések ne zavarják meg önöket – tanácsolta a miniszterelnök a Magyar Állandó Értekezlet plenáris ülésének résztvevőnek, jelezve: a mélyben erős, kölcsönös együttműködések alakult ki.