Majdnem kiment az internetadó-tüntetésre Varga Mihály

Megfordult Varga Mihály fejében az internetadós tüntetések során, hogy kimegy és így Bokros Lajoshoz hasonlóan élőben vitathatták volna meg a problémákat – mondta el a Heti Válasznak adott interjújában, ami a lap holnapi számában jelenik meg. Beszélt még az amerikai kitiltási ügyről és arról is, hogy miért fontos Magyarország energiapolitikájának Oroszország.

 

Varga Mihály nem látja a közös pontot a kitiltások és az áfacsalások között, de szerinte az ügyre nem igazán lehet más magyarázatot találni, mint hogy az Egyesült Államok és Oroszország viszonya már-már hidegháborús viszonyokat idéz. Szerinte Amerika most nem tolerálja az olyan döntéseket, amelyek eltérnek az általa várt diplomáciai lépésektől, még ha nemzeti érdekek is kötődnek hozzá.

Oroszországnak nagyon nagy szerepe van a magyar energiaellátásban, ezen pedig csak fokozatosan lehet változtatni. Hozzátette, hogy nem lehet tudni, mi alapján döntött az amerikai kormány magyarok kitiltásáról, konkrét korrupciós ügyekről nem tájékoztatták a magyar kabinetet.

A nemzetgazdasági miniszter szerint nem kell attól tartani, hogy a Templeton alapkezelő Washington nyomására piacra dobná magyar államkötvényeit. Többek között erről is beszélt Varga Mihály a Heti Válasznak adott interjújában, ami a lap holnapi számában jelenik meg.

Beszélt még arról is, hogy megfordult a fejében, hogy kimegy az internetadó elleni tüntetésre, hogy Bokros Lajoshoz hasonlóan élőben vitassák meg a problémákat, de végül letett róla.