Már megint a Corvinus!

Zsúfolásig megtelt tegnap a Corvinus Egyetem díszterme, ahol az intézmény jövőjével kapcsolatban rendeztek dolgozói-hallgatói fórumot. A rendhagyó eseményre azért került sor, mert sajtóhírek szerint a kormány az egyetem budai campusának feldarabolását, ingatlanjainak értékesítését tervezi. A pénzt a Vár felújítására költenék. Az intézmény vezetőivel nem egyeztettek. Palkovics László államtitkárt is meghívták, helyette levél érkezett. Azt írta: még nincs miről beszélni.

 

Több száz diák és oktató jelent meg a Budapesti Corvinus Egyetem tegnapi hallgatói-dolgozói fórumán, miután kedden derült égből villámcsapásként érte őket a hír: a kormány el akarja adni az egyetem budai, Villányi úti campusának, az egykori Kertészeti Egyetem területét, valamint az ahhoz kapcsolódó arborétumot, a pénzből a Budai Várat újítanák fel. Az egyetemet pedig teljesen feldarabolnák. Az erről szóló első internetes információk megjelenése után az egyetem polgárai pánikszerűen osztották meg a posztokat, ennek nyomán eluralkodott a döbbenet, mind a budai mind pedig a pesti (Vámház körúti) campuson. A közösségi média minden fórumán szervezkedni kezdtek a hallgatók, így gyorsan meg is alakult a „Százezren a budai campusért” oldal, amelynek lapzártánkig több mint nyolcezer követője akadt, emellett a diákok online petíciót is indítottak “Együtt a Corvinusért!” címmel.

A diákok és a tanárok szerint olyan egyetemi eseményre, mint a szerdai fórum, 13 éve nem volt példa – mindenki érezte, hogy ezúttal komoly dologról – az egyetem jövőjéről – van szó. A fórumot a Corvinus főépületének dísztermében tartották, tudósítónk szerint a terembe alig lehetett beférni, a folyosókon és a karzaton is álltak.

A további részleteket a nepszava.hu oldalon olvashatják: tovább»