Mi mennyi 2017-ben: mennyi jut a zsebbe bérből, juttatásból?

 Érdemes odafigyelni az új szabályzók részleteire

Számos, a pénztárcánkat is érintő változással indult az év. Jelentősen emelkedett a minimálbér, változatlan maradt viszont az adókulcs, illetőleg a nyugdíjminimum is – írja a bama.hu.

A munkavállalóknál a fő változás a minimálbér emelkedése. 2016-ban a minimálbér összege bruttó 111.000, nettó 73.815 forint volt. Idén a bruttó minimálbér 127.500 forintra, a nettó 84.788 forintra emelkedett. Ezzel egy időben a bérminimum is változott: míg 2016-ban bruttó 129.000 forint, nettó 85.785 forint volt, 2017-ben a bruttó bérminimum bruttó 161.000 forintra, a nettó 107.065 forintra emelkedett. Figyelemre méltó ugyanakkor, hogy változatlan maradt a nyugdíjminimum. Ez azért érdekes, mert ebből számolják ki a különböző szociális juttatások összegét.

Inflációval nő

A nemzetgazdasági miniszter bejelentése szerint 2017. január 1-jétől az ezen időpont előtt megállapított vagy folyósított öregségi nyugdíj – ideértve a nők kedvezményes nyugdíját is –, továbbá a (baleseti) hozzátartozói nyugellátás (özvegyi nyugdíj, árvaellátás, szülői nyugdíj) és a több nyugdíjszerű ellátás összege 0,9 százalékkal emelkedett. Aki saját jogú ellátásban és özvegyi nyugdíjban is részesül, az emelésre mindkét ellátása alapján jogosult lesz. Az emelés – amelynek mértéke megegyezik a 2017-re tervezett inflációval – összességében több mint százezer nyugdíjast érint megyénkben.

Családban jó

Több család jobban járhat idén a családi adókedvezményeket teljes körűen érvényesítve. Érdemes odafigyelni az új szabályzók részleteire is, hiszen feltételek és számok is változtak. A családjukban két gyermeket nevelők kedvezménye eltartottanként adóban kifejezve 2500 forinttal nő havonta. A jogosultak az összevont adóalapjukat havi 100 ezer forinttal csökkenthetik. Eltartottnak minősül az is, aki a családi pótlék összegének megállapításakor figyelembe vehető lenne, még akkor is, ha a kedvezményezett eltartott után nem családi pótlékot állapítanak meg (hanem például rokkantsági járadékot), vagy családi pótlékot nem állapítanak meg (például felsőoktatási intézményben tanuló gyermek), vagy a családi pótlék összegét a gyermekek száma nem befolyásolja (például tartósan beteg, illetve súlyosan fogyatékos gyermek). 

A családi kedvezményt érvényesítőknek gyermekük születését követően nem kell új nyilatkozatot tenniük a munkáltató részére, ha a magzatra a várandósság időszakában már érvényesítették a családi kedvezményt. Ebben az esetben ugyanis folytatólagosan érvényes, és megjár az ellátási forma. Ugyancsak rugalmas és sokak számára hasznos könnyítés, hogy a családi kedvezmény érvényesítésénél a házastárs munkáltatójának idén év elejétől nem kell írásban tudomásul vennie a nyilatkozatban foglaltakat, ez lerövidíti az ügyintézést.

Forrás: bama.hu