MKKSZ: felfüggesztette az érdekegyeztető tárgyalásokat a munkavállalói oldal

Gazdaság-érdekképviselet

Budapest, 2015. május 28., csütörtök (MTI) – A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének (MKKSZ) tájékoztatása szerint a közszolgák képviselői felfüggesztették a tárgyalásokat az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanácsban (OKÉT), miután a csütörtöki ülésen a kormány “gyakorlatilag visszautasította” a munkavállalói oldal valamennyi követelését.

    Az érdekképviselet az MTI-nek küldött közleményben arról tájékoztatott, visszatérésük feltétele, hogy Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter valódi mandátummal és ajánlattal hívja őket a tárgyalóasztalhoz.


    A közlemény szerint Fehér József, a munkavállalói oldal szóvivője kijelentette: nem lehet továbblépés a 2016-os költségvetési megállapodás felé, mert a 2015-ös év még nem rendezett.


    Több mint kétszázezer munkavállaló helyzete hetedik éve változatlan, számukra most sincs bérintézkedés, és a költségvetés 2016-ra sem ígér számukra semmit – közölte a szakszervezet.


    A munkavállalói oldal mandátummal bíró képviseletet követel az OKÉT kormányzati oldalán. Visszatérnek az asztalhoz, ha a nemzetgazdasági miniszter mérlegelhető, reális, távlatokban is tartható ajánlattal visszahívja őket – emelik ki a közleményben.

gká guz hgp