MSZP: szégyen a kormánynak a Human Rights Watch jelentése

Pártok-MSZP

Budapest, 2015. február 19., csütörtök (MTI) – Az MSZP szerint szégyen a kormányra nézve a Human Rights Watch nemzetközi jogvédő szervezet Magyarországról kiadott jelentése, amely sötét, de éles képet fest a magyarországi emberi jogi és alkotmányos helyzetről.

 .

 .

    Bárándy Gergely, az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának szocialista alelnöke és Teleki László, a parlament igazságügyi bizottságának tagja csütörtöki, MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy jelentés megerősíti, amit ma már minden demokrata lát: a magyar kormány egyre inkább visszametszi az emberi jogokat, és ma már gyakran lábbal tiporja az állampolgárokat és jogállami intézményeket szabad országokban megillető jogosítványokat.


    A képviselők közölték: a jogvédő szervezet jelentése nem Magyarország, hanem a magyar kormány számára szégyen. Ugyanakkor a magyar jogállamiság évről évre aggasztóbb helyzete Magyarország nemzetközi megítélését rombolja, ez pedig azért fontos, mert ennek a politikának így közvetlenül és közvetve is a magyar emberek látják kárát – mutattak rá.


    A Human Rights Watch szerdán nyilvánosságra hozott jelentésében súlyosan aggályosnak nevezte az emberi jogok helyzetét Magyarországon, egyben felszólította fel az Európai Uniót, hogy cselekedjen az ügyben.

bcl \ bzt \ bdó