Nagy kedvezmény a nyugdíjasoknak, csak sietni kell érte

Idén is jelentkezhetnek a nyugdíjasok kedvezményes fürdőbelépőkért az Erzsébet-program keretében. Érdemes sietni, 30 nap van a beadásra – de a tavalyi tapasztalatok alapján idén is néhány nap alatt kiürülhet a keret.

 
 

Az Erzsébet-utalványok forgalmazásából származó több mint tízmilliárd forintból hárommilliárdot ad a kormány nyugdíjasok, nagycsaládosok, fogyatékosok pihenésére, és ugyancsak hárommilliárd forintot szánnak a gyermekek nyári táboroztatására.

A 7 célcsoport számára 68 pályázatot írtak ki, a pályázatok péntektől elérhetőek ezen az oldalon.

A pályázatok beadása lépcsőzetesen történik, először a nyugdíjasok számára biztosított üdülési- és fürdőpályázat jár le, 30 nap múlva. A nyugdíjas üdülési pályázatnál 5 ezer forint önerőt kell befizetni, a fürdőjegy-pályázaton pedig 2500 forint befizetésével országosan 60 fürdőt vehetnek igénybe a nyugdíjasok. A nagy érdeklődésre tekintettel a keretösszeget 30 százalékkal megemelték a tavalyihoz képest.

Tavaly egyébként néhány nap alatt kimerült a keret, összesen 34 ezer nyugdíjas jutott kedvezményes pihenési lehetőséghez.

Lássuk a részleteket!

A fürdőbelépő-támogatásra 60. életévüket betöltött nyugdíjasok jelentkezhetnek, akinek rendszeres, havi teljes összegű ellátása nem haladja meg a 147 000 forintot. Azoknak is érdemes pályázni, akik a korábbi években nem kaptak, őket ugyanis előnyben részesítik az elbírálás során.

A program lényege tehát, hogy a nyugdíjasok 2 500 forint befizetésével akár 33 alkalmas belépőt kaphatnak.

Az elnyert támogatást meghatározott fürdőkben vehetik igénybe a nyertes pályázók: a kiválasztott fürdőhelyszíneken belépőjegy megváltására legalább 5, legfeljebb 33 alkalommal.

A támogatás legkésőbb 2015. december 31-ig vehető igénybe, a határidő meghosszabbítására nincs lehetőség. Fontos tudni, hogy a támogatás nem fedezi a fürdőbe utazás költségeit, és nem is használható fel az útiköltség megtérítésére.