Nagyon kell sietnie, aki vasárnap nyitva szeretne lenni

Pár napjuk lesz csak a kereskedőknek, hogy eldöntsék: akarnak-e és tudnak-e élni a vasárnapi és éjjeli zárva tartás alóli mentesítés lehetőségeivel. A kormányrendelet még csak készül, de a tervezete szerint a kereskedőknek már csak két hetük volna a bejelentésekre.

 .

 .

A törvény hatályba lépése előtt 15 nappal kellene jelezniük az illetékes önkormányzat jegyzőjénél a kereskedőknek, hogy ők megfelelnek a kötelező zárva tartás alóli mentesség rendeletben meghatározott feltételeinek – ezt tartalmazza annak a kormányrendeletnek a tervezete, amelyet a múlt héten küldtek ki egyeztetésre. Dávid Ferenc , a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) főtitkára el is mondta: szerdán kapták meg a tervezetet egyeztetésre és 24 óra alatt kellett volna véleményezniük ezt. A kapkodás érthető: alig van idő megjelentetni a végrehajtási rendeletet, hiszen a törvény március 15-én hatályba lép – írja a VG.hu.

Ez annyit jelent, hogy a kereskedőknek február 27-ig (az az utolsó munkanap) kell bejelenteniük az önkormányzatnak, ha a rendelet alapján felmentést akarnak: vagyis már most is kevesebb, mint két hetük van, pedig a jogszabályt még ki se hirdették.

A további részleteket a nol.hu oldalon olvashatják: tovább»